Καιρός

20 Νοεμβρίου 2020 06:04

Καιρός: Βροχές και κρύο την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Βροχερός θα είναι ο σημερινός καιρός. Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

-

Την Παρασκευή, αναμμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην Κρήτη έως το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. 

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέυν βόρειοι 4 με 6, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες, περιμένουμε  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην Κρήτη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα δυτικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα .Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελλόριζου ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο, αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για 21-11-2020

Το Σάββατο, στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι  πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στο Αιγαίο έως τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και
βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ