Υγεία - Περιβάλλον

20 Νοεμβρίου 2020 18:39 Τελευταία ενημέρωση : 20 Νοεμβρίου 2020 20:35

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η επιδημία μας δείχνει τα “δόντια” της

Διάβασέ μου το...

Έκκληση σε όλους να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους. Τι είπε για τον πιθανότητα μόλυνσης των παιδιών και το εμβόλιο.

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η επιδημία μας δείχνει τα “δόντια” της
-

Νέα δραματική έκκληση στους πολίτες να προστατεύσουν τα γηραιότερα μέλη των οικογενειών τους, καθώς η “προέλαση” του κορονοϊού συνεχίζεται, απηύθυνε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

«Η επιδημία μας δείχνει τα δόντια της και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, επεσήμανε πως ενισχύεται παγκοσμίως ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν από επιπλοκές της νόσου COVID-19.

Όσον αφορά στην εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως το φορτίο είναι βαρύ στη βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη, σε σύγκριση με την Αττική (που δείχνει σημάδια βελτίωσης), παρουσιάζει υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο, αν και υπάρχουν ενδείξεις συρρίκνωσης.

Αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες, είπε πως τη μεγαλύτερη επίπτωση έχει η ομάδα 40-65 ετών, ακολουθούμενη από την ομάδα 19-39 ετών. Ειδικότερα για τα παιδιά, φαίνεται πως η πιθανότητα μόλυνσης είναι μικρή και πως ο ρόλος τους στην εξάπλωση του ιού είναι δευτερεύων.

Δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας, σημείωσε πως σήμερα η Pfizer καταθέτει αίτημα για έγκριση του εμβολίου της από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ