Καιρός

24 Νοεμβρίου 2020 06:04

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βροχές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην Κρήτη, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. 

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, ασθενείς, που από το μεσημέρι θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς άνεμοι, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα ενισχυθούν και στα ανατολικά θα φτάσουν το βράδυ τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα νότια θα είναι πιο πυκνές και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια, θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιο αργά πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, με ένταση στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ