Καιρός

28 Νοεμβρίου 2020 06:35

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και νοτιάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα ειναι ο καιρός το Σάββατο. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. 

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και από το μεσημέρι και μετά νοτιάδες, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Σταδιακά από το μεσημέρι θα φυσούν νοτιάδες, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον δύο) έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Αργά τη νύχτα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από -2 [μείον δύο] έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια και τα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιότερα τμήματα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα όμως οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, με ένταση στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχές, αρχικά στα δυτικά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ