Αθλητικά

05 Δεκεμβρίου 2020 20:14 Τελευταία ενημέρωση : 05 Δεκεμβρίου 2020 22:42

“Καθάρισε” τον Προμηθέα ο Άρης

Διάβασέ μου το...

“Διπλό” του Ηρακλή στο Αγρίνιο. “Πάρτι” του Κολοσσού με τη Λάρισα.

“Καθάρισε” τον Προμηθέα ο Άρης
-

Ο Άρης νίκησε πιο εύκολα από ότι περίμενε τον Προμηθέα 94-83 στο Αλεξάνδρειο για την έκτη αγωνιστική της Basket League και έφτασε στο 2-1 το ρεκόρ του, αφήνοντας τους Πατρινούς στο 1-1.

Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη είχε σταθερά το προβάδισμα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, έφτασαν τη διαφορά πάνω από το +10 και κράτησαν τη νίκη, παρά την πίεση των παικτών του Μάκη Γιατρά στα τελευταία λεπτά.

Κορυφαίοι των «κίτρινων» ήταν οι Ντε Κάζεϊ με 21, Μιλόσεβιτς με 15, Κουζέλογλου με 13 και Λιτλ με 12 πόντους. Για τους Πατρινούς, ξεχώρισαν οι Μίλερ με 21 και Αγραβάνης με 15 πόντους.

“Διπλό” του Ηρακλή στο Αγρίνιο

Μεγάλο διπλό πήρε στο Αγρίνιο ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε 71-68 του Μεσολογγίου.

Οι γηπεδούχοι στρίμωξαν αρκετά τον Γηραιό, όμως αυτός κατάφερε να αποδράσει, με τον Χάνλαν να πετυχαίνει το νικητήριο τρίποντο δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη

Ο Καναδός πέτυχε συνολικά 14 πόντους, με τους Τσαϊρέλη και Σαγκς να προσθέτουν δέκα στον απολογισμό του Ηρακλή, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Καββαδά.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Μπράουν με 15π και 16 ριμπάουντ και ακολούθησαν οι Χατζηνικόλας (13π. 4Ριμπ. 5 ασ 1 μπλ) και Αμάρντι (11).

“Πάρτι” του Κολοσσού με τη Λάρισα

Την έλλειψη ρυθμού της Λάρισας εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Κολοσσός, ο οποίος ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην άνετη νίκη (90-64), ανεβαίνοντας στο 2-4 στη φετινή Basket League.

Πέντε παίκτες των Ροδιτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καντέρ να είχε 18π. και τον Άρτις 17π. Από ‘κει και πέρα, ο Άντριτς πρόσθεσε 14π., ενώ από 11π. είχαν οι Ζάρας και Γκόινς.

Από την ομάδα της Θεσσαλίας, που έπεσε στο 0-3 αλλά είχε περίπου έναν μήνα να αγωνιστεί, ξεχώρισε ο Γουέμπ με 14π. και 10 ριμπάουντ.

Πέρασε από το Περιστέρι το Λαύριο

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πέρασε νικηφόρα (78-70) από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 6η αγωνιστική, υποχρεώνοντας το Περιστέρι στη δεύτερη ήττα του και δημιουργώντας τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της κατάταξης (ΑΕΚ, Ηρακλής, Περιστέρι).

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις της νίκης από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκαν με +9 (15-24), είχαν τις απαντήσεις από τα 6.75 κάθε φορά που το Περιστέρι επιχειρούσε την ανατροπή και με σωστά αντανακλαστικά στην άμυνα, που απέφεραν 12 κλεψίματα και υποχρέωσαν την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σε 21 λάθη (!), δεν αισθάνθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την... ανάσα των γηπεδούχων.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Βασίλης Μουράτος με 15 πόντους, ενώ από το Περιστέρι ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν απολαυστικός στο ντεμπούτο του με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά απελπιστικά μόνος για την ανατροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ