Πολιτική

19 Δεκεμβρίου 2020 10:20 Τελευταία ενημέρωση : 19 Δεκεμβρίου 2020 17:53

Πέτσας: αναγκαία τα τοπικά lockdown – Καμία χαλάρωση για το ρεβεγιόν

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τις περιοχές σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού λόγω των κρουσμάτων. Τι θα ισχύσει την παραμονή Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και τα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Πέτσας: αναγκαία τα τοπικά lockdown – Καμία χαλάρωση για το ρεβεγιόν
-

Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο». 

Αναφερόμενος στις Εορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας. Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας».

Παράλληλα ανέφερε ότι έως τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων, παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς.

Όπως είπε,  ο Πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 27 Δεκεμβρίου ή το αργότερο την επόμενη ημέρα.

Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το «χάνουν».

Όπως τόνισε ο κ Πέτσας είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν, σημειώνοντας παράλληλα ότι πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.  

Πηγή: skai.gr

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση φέρει εγκληματική ευθύνη γιατί ποτέ δεν οργανώθηκε για το δεύτερο κύμα

Κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ας μας απαντήσει ο κ. Πέτσας, με ποια στοιχεία άνοιξαν τα μαγαζιά τη Δευτέρα για να τα κλείσουν την Τετάρτη στη Δυτική Αττική;.

Τι έλεγχοι γίνονται στους εργασιακούς χώρους και τα μεγάλα εργοστάσια;

Γιατί εκβιάζουν τους εργαζόμενους αν τυχόν νοσήσουν με απλήρωτες υπερωρίες;

Ποια είναι τα μέτρα οικονομικής στήριξης που θα επιτρέψουν σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες να επιβιώσουν; Το κομμένο δώρο Χριστουγέννων και η χορήγηση δανείων αντί για ενίσχυσης;

Η κυβέρνηση φέρει εγκληματική ευθύνη γιατί ποτέ δεν οργανώθηκε για το δεύτερο κύμα. Όταν φωνάζαμε για εργασιακούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα που βρέθηκαν 190 κρούσματα η κυβέρνηση μίλαγε για την ατομική ευθύνη. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και οι πολίτες πια το ξέρουν».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ