Οικονομία

20 Δεκεμβρίου 2020 13:38 Τελευταία ενημέρωση : 20 Δεκεμβρίου 2020 14:10

Lockdown: Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με click away

Διάβασέ μου το...

Αδειο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Το ωράριο λειτουργίας. Προαιρετικό το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Ποιον κωδικό πρέπει να στείλουν στο 13033 οι καταναλωτές.

Lockdown: Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με click away
-

Ανοιχτά ειναι σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής μέσω click away, για τις αγορές πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, τόσο στις μετακινήσεις όσο και στην λειτουργία των καταστημάτων, δεν ευνόησαν τις αγορές και ειναι ενδεικτική η εικόνα της Ερμού με ελάχιστο κόσμο, σε μια ημέρα, την τελευταία Κυριακή πριν απο τα Χριστούγεννα, κατά την οποία παραδοσιακά "δεν πέφτει καρφίτσα" στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις εμπορικές πιάτσες ανά την χώρα.

Ερμού - click away

Για τα σούπερ μάρκετ, το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται ξεχωριστά απο κάθε αλυσίδα, ωστόσο οι περισσότερες έχουν δηλώσει ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 19:00.

Τα καταστήματα λιανικής που εξυπηρετούν με click away θα λειτουργήσουν έως τις 20:00.

Προαιρετική είναι για σήμερα η λειτουργία των κομμωτηρίων.

Τι SMS στέλνουμε

Με την μέθοδο της αποστολής δωρεάν SMS στο 13033 θα πραγματοποιούν οι καταναλωτές τις συναλλαγές τους στα καταστήματα λιανικής πώλησης μέσω του click away αλλά και στα βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι για μετακίνηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS με τον αριθμό 2 στο 13033.

Από το μέτρο του click away εξαιρούνται οι περιοχές, οι οποίες έχουν τεθεί σε "σκληρό" lockdown, όπως η Δυτική Αττική και η Κοζάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ