Πολιτική

29 Δεκεμβρίου 2020 12:22 Τελευταία ενημέρωση : 29 Δεκεμβρίου 2020 13:36

Μητσοτάκης: δωρεάν τα φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους το 2021

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης του στο διαδίκτυο, τονίζοντας πως «είναι προσωπική μου επιλογή».

Μητσοτάκης: δωρεάν τα φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους το 2021
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοίνωση του στο διαδικτυο, έκανε γνωστό πως και το 2021 οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα τύχουν του ευνοϊκού καθεστώτος να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα τους, χωρίς καμία δικιά τους επιβάρυνση ή συμμετοχή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

ΣΥΡΙΖΑ: ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να υιοθετήσει την πρόταση μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης μετά την κατακραυγή σύρεται πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την οποία δινόταν η δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή και μπροστά στο ενδεχόμενο 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους από το νέο έτος φάρμακα που ήταν δωρεάν, αναγκάστηκε τελικά να συρθεί πίσω από αυτό που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και που ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά. Και μάλιστα, να το εμφανίσει σήμερα με τυμπανοκρουσίες ως προσωπική του επιλογή.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση είναι η δεύτερή του φύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ