Συνταγές

02 Ιανουαρίου 2021 16:00

“Γειτονιές στο πιάτο”: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην Καλλιθέα

Διάβασέ μου το...

Βόλτα στην σκεπαστή αγορά και σε ένα ρώσικο κουτούκι περιλαμβάνει η περιπλάνηση του σεφ, πριν μας δείξει δύο ιδιαίτερες συνταγές.

“Γειτονιές στο πιάτο”: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην Καλλιθέα
-

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πήγε στην Καλλιθέα, σε μια γειτονιά γεμάτη γαστρονομικούς θησαυρούς, αρώματα και γεύσεις.

Πρώτη στάση του Δημήτρη ήταν η σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας. Σε αυτό το οικοδόμημα προσφυγικής αρχιτεκτονικής, που άνοιξε πρώτη φορά από Πόντιους το 1957, ο Δημήτρης έκανε μια μικρή βόλτα για να πάρει δυο τρία πράγματα απαραίτητα για τις συνταγές του. 

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΆΤΟ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στη συνέχεια πήγε στο πιο γνωστό ρώσικο κουτούκι της πόλης, στη «Βαλεντίνα». Το εστιατόριο ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια για το ιδιαίτερο φαγητό του το οποίο καλύπτει όλες τις γεύσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Πόντου.

Τέλος, επισκέφθηκε στις Τζιτζιφιές ένα από τα πιο gourmet εστιατόρια για θαλασσινά και ψάρια, τα «Άργουρα».

Ο Δημήτρης επέστρεψε στη δική του κουζίνα και ετοίμασε δύο συνταγές: ρεβίθια σε σάλτσα τομάτας και παστουρμά και μοσχάρι στρογκανόφ  με πουρέ ελινόριζας.

#GeitoniesStoPiato