Καιρός

31 Δεκεμβρίου 2020 06:03

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή. Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά.

-

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και σταδιακά στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βαθμιαία τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που τις μεσημβρινές ώρες από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις. παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν και κυρίως στη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, στα βόρεια νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ