Καιρός

11 Ιανουαρίου 2021 06:02

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ώρες

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

-

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Ειδικότερα στα βορειοδυτικά, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσει συννεφιά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 4-6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα, κυρίως στα βορειοανατολικά. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 και στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά σε βορείων διευθύνσεων 4-6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ