Καιρός

13 Ιανουαρίου 2021 06:03

Καιρός: “Βουτιά” του υδράργυρου και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

-

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρα, κατά τόπους, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, κυρίως το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς και κατά τόπους στην Ήπειρο από 1 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσει συννεφιά, αυξημένη μετά το μεσημέρι. Από το βράδυ, στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί , με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει συννεφιά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 και νωρίς το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, προβλέπονται την Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στην κεντρική χώρα θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-7 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ