Κόσμος

15 Ιανουαρίου 2021 06:40 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιανουαρίου 2021 09:33

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία - Κατέρρευσε νοσοκομείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από το μένος του Εγκέλαδου.

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία - Κατέρρευσε νοσοκομείο (βίντεο)
-

Νοσοκομείο κατέρρευσε, παγιδεύοντας περισσότερους από δέκα ανθρώπους στα συντρίμμια, όταν ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τη νήσο Σουλαουέσι στην Ινδονησία.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε. Έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν ασθενείς και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κι έχουμε αρχίσει επιχείρηση για να τους βγάλουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αριάντο, στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην πόλη Μαμούτζου, η οποία επλήγη από τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πάνω από 600 τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Ματζένε, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δέκα χιλιόμετρα.

AP - Ινδονησία -  σεισμός

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους όταν χτύπησε ο σεισμός, λίγο μετά τη 01:00 (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τουλάχιστον εξήντα κτίρια.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός για περίπου 7 δευτερόλεπτα. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ινδονησία -  σεισμός

Δύο ξενοδοχεία, το κυβερνείο της επαρχίας, καθώς κι ένα εμπορικό κέντρο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ζει στην Μαμούτζου, βόρεια από το επίκεντρο. Τουλάχιστον ένας δρόμος προς τη Μαμούτζου έχει κοπεί λόγω των ζημιών που υπέστη γέφυρα.

Μερικές ώρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί σεισμός 5,9 βαθμών στην ίδια περιοχή, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ινδονησία -  σεισμός

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι σειρά σεισμικών δονήσεων είχε αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον τρεις κατολισθήσεις και να αναφερθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στον αποκαλούμενο “Δακτύλιο της Φωτιάς”, ζώνη όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες στον βυθό του Ειρηνικού, και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Το 2018, σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών προκάλεσε τσουνάμι, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην πόλη Πάλου.

Ινδονησία -  σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ