Κοινωνία

16 Φεβρουαρίου 2021 17:29 Τελευταία ενημέρωση : 16 Φεβρουαρίου 2021 20:41

“Μήδεια”: παράταση στο κλείσιμο της Αθηνών - Λαμίας

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου απο την Γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι την Βοιωτία

“Μήδεια”: παράταση στο κλείσιμο της Αθηνών - Λαμίας
-

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση της Ελληνικής Αστυνομίας, "Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021".

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος έκλεισε στις 19:45 της Δευτέρας και αφού προηγουμένως είχε αποδοθεί στην κυκλοφορία για έξι ώρες, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν κυρίως φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα, αλλά και να μετακινηθούν πολίτες που έπρεπε.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, λόγω της κακοκαιρίας. 

 Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη, έκλεισε αρχικώς αιφνιδιαστικά στις 05:30 το πρωί της Δευτέρας, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σε πολλά τμήματα της από την Κηφισιά μέχρι και την Φθιώτιδα.

Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε της απόφασης για διακοπή κυκλοφορίας στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, λέγοντας ότι οι εξελίξεις απο το μέτωπο των καιρικών συνθηκών, δικαιώνουν την Κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ