Κοινωνία

17 Φεβρουαρίου 2021 06:28 Τελευταία ενημέρωση : 17 Φεβρουαρίου 2021 16:35

“Μήδεια”:Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ και Ηλεκτρικός.

“Μήδεια”:Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη
-

Λίγο μετά τις 6 το πρωί  ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείων-σε όσα το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν- αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προτεραιότητα δίνεται στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων. 

Σε πρώτη φάση είναι μόνο οι κεντρικές αρτηρίες», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος των συνδικαλιστών εργαζομένων, εξηγώντας ότι «τέρματα όπως της Πετρούπολης και της Ηλιούπολης δεν μπορούν να προσεγγιστούν, ενώ τα δρομολόγια της Κηφισιάς πάνε μέχρι το δαχτυλίδι στο Μαρούσι».

Σε ορισμένες τοπικές γραμμές, κυρίως στις περιοχές Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Φυλής, εντοπίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία. Μάλιστα, σε κάποιες από τις παραπάνω περιοχές δεν εκτελούνται ακόμη δρομολόγια, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της πτώσης δέντρων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών του τρόλεϊ στο δίκτυό του.

Τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του μετρό από Πειραιά έως Κηφισιά διεξάγονται κανονικά.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως ο η σύνδεση από τον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είχε διακοπεί από χθες το πρωί λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην υποδομή σήμερα θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στις διαδρομές Κιάτο- Λιόσια, Λιόσια - Πλακεντίας, Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Εφόσον τα προβλήματα αποκατασταθούν θα υπάρξει και σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων.

Τέλος, κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.