Quantcast

Τοπικά Νέα

20 Φεβρουαρίου 2021 10:56

Βιασμός 14χρονης: ακύρωση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ζητά ο κατηγορούμενος

Διάβασέ μου το...

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 35χρονος, που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης κόρης της συντρόφου του.

Βιασμός 14χρονης: ακύρωση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ζητά ο κατηγορούμενος

Την ακύρωση του εντάλματος προσωρινής του κράτησης ζήτησε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 35χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 14χρονης κόρης της συντρόφου τουΟ ίδιος κατέθεσε αίτηση για περιοριστικούς όρους, εγγύηση ή κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 35χρονος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε σχέση με τη μητέρα της ανήλικης από το 2016 και έβλεπε και τα τρία της παιδιά σαν να ήταν δικά του. Όπως υποστήριξε, η ανήλικη είναι ένα ιδιαίτερο παιδί το οποίο απέναντί του άλλες φορές ήταν επιθετική όταν αυτός προσπαθούσε να τη συμβουλεύσει.

Σχετικά με τα επίμαχα περιστατικά, ο 35χρονος κατέθεσε πως κάποιες φορές η 14χρονη προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο στήθος της αλλά εκείνος αμέσως την απέτρεψε εξηγώντας της πως ο ίδιος και η μητέρα της είναι σύντροφοι, ενώ μετά από κάθε απόρριψη ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντί του.

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα ο 35χρονος ανέφερε ότι αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να έρθει κοντά της σαν πατέρας και όχι ως σύντροφος, ότι επειδή εκείνη τον έβλεπε αλλιώς, ήθελε σταδιακά να την κάνει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι λάθος και ότι την προέτρεπε να σβήνει τα μηνύματα πρωταρχικά για δική της προστασία και ύστερα για τη δική του διότι προσπαθούσε να διορθώσει κάτι που εάν έλεγε στη μητέρα της θα είχε άσχημες εξελίξεις.

Επιπλέον, επεσήμανε πως οι καταθέσεις μητέρας και κόρης έχουν αντιφάσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι μία σκευωρία εναντίον του και αποδεικτικό στοιχείο της αθωότητάς του αποτελεί η ιατροδικαστική έκθεση. Σχετικά με την κατάθεση της 24χρονης ενώπιον των αρχών με την οποία διατηρούσε στο παρελθόν σχέση, τόνισε πως οι ισχυρισμοί της περί βιασμού είναι ψευδείς και υποβολιμαίοι, θέση που καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ απαγγέλλει εναντίον του βαρύτατες καταγγελίες για τις οποίες όπως αναφέρει καθοδηγήθηκε να καταθέσει, στο τέλος δηλώνει πως δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη. Μάλιστα, επεσήμανε πως διατηρούσαν σχέση για 4 χρόνια οπότε και συζούσαν, ενώ η σχέση τους τελείωσε επειδή η κοπέλα διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση και έκτοτε έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια.

Η ίδια η 14χρονη στην κατάθεσή της ενώπιον της κ. Ανακρίτριας επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποστηρίξει και προανακριτικώς εις βάρος του 35χρονου. Περιγράφει τον τρόπο που ασελγούσε εις βάρος της και πως κλιμάκωσε τις σεξουαλικές του επιθέσεις όταν φοιτούσε στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου δηλαδή από πέρσι. Αναφέρθηκε εξάλλου και σε μηνύματα που αντάλλαξαν και που βρέθηκαν στο κινητό της από την μητέρα της, τονίζοντας ότι δεν ισχύει, όπως του έγραψε, ότι τον αγαπά. Διέψευσε εξάλλου τα όσα κατέθεσε ο δράστης, ενώ τόνισε ότι δεν είχε ενημερώσει τους οικείους της ούτε και την αδελφή της γιατί φοβόταν.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Ρόδου τα τελευταία δύο έτη παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της 14χρονης κόρης της και έδειχνε νευρική. Την 6η Φεβρουαρίου 2021 πήρε το κινητό της κόρης της και είδε κρυφά μηνύματα που της είχε στείλει ο 35χρονος και της έλεγε να σβήσει τη συνομιλία τους για να μην την δει κανείς και έχουν πρόβλημα. Τότε η καταγγέλλουσα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και έστειλε μηνύματα προσποιούμενη εκείνη και τότε κατάλαβε ότι μεταξύ τους υπήρχε κάτι ερωτικό. Μετά από επιμονή της ίδιας, η 14χρονη ανέφερε στη μητέρα της ότι της έχει αγγίξει το στήθος και ότι έχει προβεί σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Η μητέρα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι η εξήγηση που έδωσε ο 35χρονος στην ίδια ήταν ότι μόνη της η ανήλικη 2-3 φορές πήρε το χέρι του και το έβαλε στο στήθος της, χωρίς να της δώσει άλλες πληροφορίες. Ο 35χρονος συνελήφθη την 7η Φεβρουαρίου 2021 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ