Κοινωνία

27 Φεβρουαρίου 2021 13:27 Τελευταία ενημέρωση : 27 Φεβρουαρίου 2021 20:20

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Κουφοντίνα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Το Σύνταγμα θυμίζει φρούριο. Αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Κουφοντίνα (εικόνες)
-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο Σύνταγμα μετά από κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ξεκινήσει ήδη από τις 12 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και 50 ημέρες σε απεργία πείνας. 

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.  

Το Σύνταγμα θυμίζει φρούριο. Αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων. 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Κουφοντίνας

Μέρα25: να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας

Σε ανακοίνωση του Μέρα25, αναφέρεται «Στη μαζικότατη συγκέντρωση για το αυτονόητο, σε μια Δημοκρατία, διακύβευμα: «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας» έδωσε το παρών, σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, το ΜέΡΑ25. Στο πλευρό των ανθρώπων, των κινημάτων, φορέων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρωτοβουλίας νομικών και δικηγόρων που απευθύνουν έκκληση για την τήρηση του νόμου. Αναγνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και ότι το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλες και όλους ανεξαιρέτως το ΜέΡΑ25 ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - Κουφοντίνας

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται «Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021), με πρωτοβουλία ομάδας δικηγόρων και νομικών πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (1.000) περίπου ατόμων, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα  και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στην Πλατεία Ομονοίας, όπου η συγκέντρωση - πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 13.30. Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Βασ. Αμαλίας και τμήμα της Βασ. Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου».