Καιρός

02 Μαρτίου 2021 06:01

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου αναμένονται την Τρίτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ