Τεχνολογία - Επιστήμη

04 Μαρτίου 2021 16:24 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαρτίου 2021 20:11

Κορονοϊός - Κομισιόν: Διευκρινίσεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας,μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ  ότι ξεκίνησε αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου.

Κορονοϊός - Κομισιόν: Διευκρινίσεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
-

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

«Δεν διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Επιτροπής και της παρασκευάστριας εταιρείας του ρωσικού εμβολίου SputnikV για πιθανή σύμβαση προαγοράς». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για το ρωσικό εμβόλιο. 

«Το ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου, δε σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Επιτροπή και τα κράτη-μέλη μπορούν να αποφασίσουν οποιαδήποτε στιγμή να προσθέσουν ένα νέο εμβόλιο στη φαρέτρα της ΕΕ.

Η Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνίες με έξι φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις εταιρείες Novavax και Valneva.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ