Πολιτική

09 Μαρτίου 2021 17:34 Τελευταία ενημέρωση : 09 Μαρτίου 2021 20:41

Μητσοτάκης: Ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ το κάλεσμα σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας

Διάβασέ μου το...

Σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ το κάλεσμα σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας
-

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνοντας πως «υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

ΣΥΡΙΖΑ - Tweet για διαδηλώσεις

«Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, με αναφορά στα όσα είχε πει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη συνέντευξή του, η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι: «Με τις ενέργειές του, ο κ. Τσίπρας υπονομεύει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε μία κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία» και ότι «Μονίμως ποντάρει στην καταστροφή και τζογάρει με την υγεία των πολιτών.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Σε "σκληρή" γλώσσα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ . Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική του lockdown, ενώ υπάρχουν και προσωπικές αιχμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.

Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.
Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών.

Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».

Απάντηση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:  O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να «δέχεται το ρίσκο»;

Ανταπάντηση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου :

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο της ανευθυνότητας που έχει επιλέξει ο κος Μητσοτάκης.

Όσο για τη κα Πελώνη, ας γνωρίζει ότι εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που έχει φέρει την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο και ας είναι λίγο σεμνότερη. Δεν είναι σε θέση να κουνάει το δάχτυλο και να κάνει υποδείξεις.

Αν θέλει να φανεί χρήσιμη και υπεύθυνη, ας μας εξηγήσει:

  • Γιατί δεν έλαβε μέτρα η κυβέρνηση σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας.
  • Γιατί αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.
  • Πόσα κυβερνητικά κορωνοπάρτι δικαιολογούνται ενώ την ίδια στιγμή που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή.

Το σημερινό αδιέξοδο που ζει η χώρα έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ