Κοινωνία

15 Μαρτίου 2021 13:58 Τελευταία ενημέρωση : 15 Μαρτίου 2021 20:18

Καθαρά Δευτέρα: Το lockdown δεν “φυλάκισε” τους χαρταετούς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε πάρκα, λόφους και παραλίες πέταξαν χαρταετό οι Αθηναίοι. Εικόνες από διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Καθαρά Δευτέρα: Το lockdown δεν “φυλάκισε” τους χαρταετούς (εικόνες)
-

Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα γιορτάζει φέτος η χώρα, αφού το πέταγμα του χαρταετού γίνεται σε συνθήκες... κορονοϊού, με αυστηρά περιορστικά μέτρα.

Παρόλα αυτά, οι Αθηναίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, έσπευσαν σε πάρκα, πλατείες και παραλίες για να γιόρτασαν και φέτος τα κούλουμα, και παρά τα μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκε συνωστισμός.

Κόσμος μαζεύτηκε για να πετάξει χαρταετό και να γιορτάσει τα κούλουμα και στο λόφο της Πνύκας με φόντο το ναό του Παρθενώνα.

Λόγω συνθηκών και απαγορεύσεων της μετακίνησης λόγω του covid -19, ο λόφος της Πνύκας έχει πολύ λίγο κόσμο σε σχέση με άλλες χρονιές την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Εικόνες από τον λόφο της Πνύκας: 

Καθαρά Δευτέρα - χαρταετός - Πνύκα

Καθαρά Δευτέρα - χαρταετός - Πνύκα

Καθαρά Δευτέρα - χαρταετός - Πνύκα

Καθαρά Δευτέρα - χαρταετός - Πνύκα

Εικόνες από Φιλοπάππου 

Χαρταετός - Φιλοπάππου

Χαρταετός - Φιλοπάππου

Χαρταετός - Φιλοπάππου

Εικόνες από Πειραιά 

Χαρταετός - Πειραιάς

Χαρταετός - Πειραιάς

Χαρταετός - Πειραιάς

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
  • Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ. Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ.

Τι ισχύει για το πέταγμα του χαρταετού

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του lockdown, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ