Κοινωνία

16 Μαρτίου 2021 17:16 Τελευταία ενημέρωση : 16 Μαρτίου 2021 20:23

Τροχαίο στη Βουλή: βρέθηκε ο οδηγός ταξί που αποτελεί μάρτυρα “κλειδί”

Διάβασέ μου το...

Καταθέτει ο μάρτυρας, τον οποίο αναζητούσε η οικογένεια του 23χρονου. Πληροφορίες για μαρτυρία κι ενός ταχυμεταφορέα.

Τροχαίο στη Βουλή: βρέθηκε ο οδηγός ταξί που αποτελεί μάρτυρα “κλειδί”
-

Μάρτυρας κλειδί αναμένεται να καταθέσει σήμερα όλα όσα είδε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όταν ένας 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας ενεπλάκη σε τροχαίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόκειται για έναν οδηγό ταξί, τον οποίο αναζητούσε η οικογένεια του 23χρονου, ο οποίος είναι κλινικά νεκρός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δωρεά οργάνων του, μετά από τη σχετική απόφαση της οικογένειας.

Η μαρτυρία του αναμένεται να ρίξει "φως" στην υπόθεση, καθώς ο οδηγός ταξί βρισκόταν δίπλα στο υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, που χτύπησε τη μοτοσικλέτα στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση έχει ήδη δώσει κι ένας οδηγός κούριερ, σύμφωνα με τον οποίο ο 23χρονος πέρασε με πράσινο και τον χτύπησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τρεις ώρες μετά το τροχαίο όλα τα βίντεο ήταν στα χέρια της τροχαίας για να αναλυθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

Μεταξύ των βίντεο αυτών είναι και εκείνο που δείχνει έναν τροχονόμο να διώχνει τον νεαρό κούριερ, που αποτελεί και εκείνος μάρτυρα "κλειδί".

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η αντίδραση της ΕΛΑΣ ήταν άμεση για το περιστατικό με τον τροχονόμο.

Γεροβασίλη: Πρέπει να χυθεί άπλετο φως 

Σε δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι «είμαστε όλοι πραγματικά συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην είσοδο της Βουλής , ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσωνα, ένα τραγικό γεγονός το οποίο όμως δε χώρα ούτε μικροπολιτική ούτε μικροκομματική εκμετάλλευση ούτε τακτικισμούς. Ωστόσο είδαν το φως της δημοσιότητας συμπεριφορές εκ μέρους αστυνομικών της φρουράς της Βουλής, που αφήνουν πραγματικά σκιές, άφησαν σκιές στην κοινή γνώμη». Και προσθέτει πως «δεν πρέπει να επιτραπεί να μείνουν σκιές, πρέπει να χυθεί άπλετο φως ,ούτως ώστε να μη μείνει εις βάρος της Βουλής και του πολιτικού συστήματος οποιαδήποτε αμφιβολία. Αυτό δεν εξυπηρετεί τη Δημοκρατία».

Σε επιστολή που έστειλαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 στον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «αιτούμαστε να ελεγχθούν για τυχόν ευθύνες όλοι οι εμπλεκόμενοι και να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο, τόσο οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν το δυστύχημα όσο και η οικογένεια του θύματος», ενώ σε άλλο σημείο σημειώνουν «επειδή η συγκεκριμένη παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο εν λόγω σημείο είναι σύνηθες φαινόμενο και μόνο από τύχη ως την περασμένη Παρασκευή δεν είχαμε θρηνήσει κι άλλα θύματα αιτούμαστε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε τοποθετηθεί ειδικό φανάρι που να επιτρέπει την ασφαλή είσοδο στη Βουλή από τη συγκεκριμένη πύλη για οχήματα που κινούνται επί της Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση την Πλατεία Συντάγματος – και έως τότε να μη επιτρέπεται η πρόσβαση από αυτή την κατεύθυνση. Να εφαρμοστεί δηλαδή ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Μόνο έτσι, θα αποτραπεί ένα νέο τροχαίο δυστύχημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ