Καιρός

27 Μαρτίου 2021 06:34

Καιρός: παγετός και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο. Το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοανατολικοί και το μεσημέρι νοτιάδες, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Την νύχτα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και το μεσημέρι πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες, στη δυτική Πελοπόννησο. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -01 βαθμό έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στον ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ