Κοινωνία

29 Μαρτίου 2021 19:40 Τελευταία ενημέρωση : 29 Μαρτίου 2021 21:51

Κορονοϊός – σχολεία: Εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το υπουργείο Παιδείας βάζει μπρός τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, με τις δόσεις που περισσεύουν. Τι ζητά η ΔΟΕ.

Κορονοϊός – σχολεία: Εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις (βίντεο)
-

Στα χέρια των εκπαιδευτικών έφθασε το email με την εγκύκλιο για τον εμβολιασμό τους με τις δόσεις που περισσεύουν. Στόχος να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία.

Σύμφωνα όμως με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να στείλουν αυθημερόν (σήμερα Δευτέρα 29/3) υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη στο email του σχολείου τους.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει ότι τοι σχολικές μονάδες (πλην αυτών της Ειδικής Αγωγής) λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αυτονόητο ούτε ότι βρίσκονται στα σχολεία τους ούτε ότι διαθέτουν όλον τον εξοπλισμό ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Ζητά λοιπόν να δοθεί περιθώριο 2- 3 ημερών, τουλάχιστον, για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις όσων συναδέλφων επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά και να ανακοινωθεί σε ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

"Η βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που επιθυμούν και για την, ουσιαστική, προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας" αναφέρει η ανακοίνωσε της ΔΟΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ