Κοινωνία

29 Μαρτίου 2021 20:19

Κλοπή από θυρίδες: έρευνες στο κινητό και τα social media του 58χρονου

Διάβασέ μου το...

Για ύποπτα ταξίδια στην Βουλγαρία κάνει λόγο η πλευρά των θυμάτων. Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 58χρονος. Τι είπε στην κατάθεσή της η σύζυγός του.

Κλοπή από θυρίδες: έρευνες στο κινητό και τα social media του 58χρονου
-

Τον μικρό θησαυρό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, που έκανε φτερά από τις τέσσερις θυρίδες της τράπεζας του Χαλανδρίου επιθυμούν να βρουν τα στελέχη του τμήματος διαρρηκτών της Ασφάλειας, ύστερα από τη σύλληψη του 58χρονου, τον οποίο προφυλάκισαν εισαγγελέας και ανακριτής ως φερόμενο δράστη.

Μέσα στις επόμενες ώρες, ο 12ος τακτικός ανακριτής αναμένεται να διατάξει τη διερεύνηση τού κινητού τηλεφώνου, των ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιεί ο 58χρονος.

Ευελπίδων - θυρίδες - 58χρονος

Για ύποπτα ταξιδια στην Βουλγαρία κάνει λόγο η πλευρά των θυμάτων

Κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι αξίας τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ένα εκατομμύριο σε χαρτονομίσματα, κατήγγειλαν οι τέσσερις νοικιαστές ότι είχαν αποθηκεύσει στις θυρίδες του υποκαταστήματος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την πλευρά θυμάτων, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο προφυλακισμένος για την κλοπή - μαμούθ έκανε ταξίδια στη Βουλγαρία, μετά τον εκτιμώμενο χρόνο της διάρρηξης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το διάστημα που ο 58χρονος είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον τους δεν πραγματοποίησε κάποιο ταξίδι εκτός Ελλάδας.

Ευελπίδων - θυρίδες - 58χρονος

Στην Ιντερπολ οι λίστες με τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις θυρίδες

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φθάσουν στην Ιντερπόλ τα υπομνήματα των θυμάτων με λεπτομερείς λίστες των αντικειμένων, που έχουν εξαφανιστεί, ώστε εάν εντοπιστούν στο εξωτερικό, να δεσμευθούν και να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές.

Ο 58χρονος, πάντως, επιμένει ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε μέσα στο κουτί της θυρίδας δεν αποδεικνύει πως την άνοιξε εκείνος.

Ένα από τα στοιχεία, που είχε εντυπωσιάσει τους ερευνητές της Ασφάλειας ήταν το σακίδιο μεταφοράς υπολογιστή, που πάντα είχε μαζί του ο κατηγορούμενος στις επισκέψεις του στην τράπεζα.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα σε άτομα, που κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για κλεπταποδοχή, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κοσμήματα ή πολύτιμους λίθους, που εξαφανίστηκαν από τις θυρίδες της τράπεζας.

Κατηγορούμενος: Στη θυρίδα είχα κείμενα για θεατρικές παραστάσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι στη θυρίδα που είχε στην τράπεζα του Ψυχικού, εκτός από χρήματα και κοσμήματα τοποθετούσε και κείμενα για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Μάλιστα, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις επανειλημμένες επισκέψεις στο χώρο των θυρίδων λέγοντας ότι έγραφε ένα σήριαλ για την κρατική τηλεόραση και στη θυρίδα του αποθήκευε το σενάριο.

Η γνωστή αισθητικός ενώπιον του ανακριτή χαρακτήρισε «νευρικό» τον σύζυγό της, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του». Η ίδια υποστήριξε ακόμη ότι ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορονοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει τη διαδικασία, ενώ ελέγχει και τα e-mail».

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης αναφέρεται ότι πρόκειται για κακούργημα που τελέστηκε σε βάρος πολλών παθόντων με τεράστια ζημιά με τρόπο που υποδηλώνει άτομο που έχει σχέσεις με τον υπόκοσμο και με κυκλώματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και με τεχνογνωσία που εξασφαλίζει άκρα μυστικότητα και ως εκ τούτου ο 58χρονος κρίνεται επικίνδυνος τέλεσης νέων πράξεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ