Κόσμος

02 Απριλίου 2021 12:55 Τελευταία ενημέρωση : 02 Απριλίου 2021 15:08

Επεισόδια σε πρωταπριλιάτικο πάρτι στο Βέλγιο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάλυση του κορονοπάρτι στο Βέλγιο.

Επεισόδια σε πρωταπριλιάτικο πάρτι στο Βέλγιο (εικόνες)
-

Με νερό διέλυσαν τα συγκεντρωμένα πλήθη σε πάρκο των Βρυξελλών οι Αρχές στο Βέλγιο.

Ο κόσμος, κυρίως νεαροί, είχαν μαζευτεί στο πάρκο για πάρτι και αντέδρασαν πετώντας αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, όπως κατέγραψε το Associated Press.

Οι Αρχές ανταποκρίθηκαν μετά από αναφορές στο Facebook για πάρτι για την Πρωταπριλιά, που όμως τελικά πολλοί πίστεψαν και πήγαν.

Στο Βέλγιο ισχύουν αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και η κλειστή από το Νοέμβριο εστιάση.

Βέλγιο - αστυνομία - υπαίθριο παρτι

Βελγικό δικαστήριο ωστόσο, έκρινε την Τετάρτη ότι, η πολιτεία θα πρέπει να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα μέσα σε 30 μέρες ή να τα νομοθετήσει ορθώς.

Η απόφαση βγήκε μετά από μήνυση οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία επαναλαμβάνει ότι, η βελγική κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς τη συγκατάθεση των βουλευτών.

Βέλγιο - αστυνομία - υπαίθριο παρτι

Στο Βέλγιο, των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 880.000 ενεργά κρούσματα του κορονοϊού και πάνω από 23.000 θάνατοι.

Βέλγιο - αστυνομία - υπαίθριο παρτι

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι υγειονομικές Αρχές προειδοποιούν ότι, μέχρι τις 10 Απριλίου οι ΜΕΘ θα έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, αν δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Αίτνα: Νέα έκρηξη στο επιβλητικό ηφαίστειο (εικόνες)

Τρένο εκτροχιάστηκε σε τούνελ (εικόνες)

Φάουτσι: Ίσως οι ΗΠΑ να μην χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ