Καιρός

04 Απριλίου 2021 06:34

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Διάβασέ μου το...

Σε τι επίπεδα θα φθάσει ο υδράργυρος. Σε ποιες περιοχές αναμένονται βριοχές. Πού θα είναι έντονη η παρουσία της αφρικανικής σκόνης. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται την Κυριακή. Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέον αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο όπου το βράδυ στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στην υπόλοιπη χώρα, με σποραδικές βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ