Τεχνολογία - Επιστήμη

07 Απριλίου 2021 07:56 Τελευταία ενημέρωση : 07 Απριλίου 2021 14:18

Χρούσος στον ΑΝΤ1: απειροελάχιστος ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με AstraZeneca (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, εξήγησε ότι θρομβώσεις μπορεί να δημιουργηθούν μετά από κάθε είδος εμβολιασμού, ακόμα και της γρίπης, αλλά στατιστικά είναι απειροελάχιστος.

Χρούσος στον ΑΝΤ1: απειροελάχιστος ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με AstraZeneca (βίντεο)
-

Το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με το εμβόλιο της AstraZeneca και τον κίνδυνο θρομβώσεων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε, σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία. Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαρά. Συμπλήρωσε δε πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κορονοϊού που χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Χρούσος, είπε πως μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει περίπου 300.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει καταγραφεί μόλις ένα σχετικό περιστατικό.

Άλλωστε τα περιστατικά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αρκεί όποιος έχει συμπτώματα να πάει αμέσως σε νοσοκομείο. Εξήγησε δε, πως στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, έχουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε πρωταγωνιστής του “Chernobyl”

Κορονοϊός – Βραζιλία: μεταφέρουν πτώματα με σχολικά λεωφορεία!

Ελπιδοφόρα νέα για Λεβαντόφσκι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ