Καιρός

09 Απριλίου 2021 06:02 Τελευταία ενημέρωση : 09 Απριλίου 2021 11:33

Καιρός: παγωνιά και βοριάδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή. σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την Πέμπτη. Μόνο στα ανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα νοτιοανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και τα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει στην κεντρική Μακεδονία από το μηδέν έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, με εξασθένηση το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, από -04 έως 12 βαθμούς).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες και την Εύβοια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα νότια 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά βόρειοι-βορειοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι και την Κυριακή ο καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοίστα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Γυμνός εισβολέας σε γήπεδο (βίντεο)

Έγκλημα στον “Ερυθρό Σταυρό”: Συγκλονίζει η τραγωδία με τον διασωληνωμένο ασθενή (βίντεο)

Μητσοτάκης από αμαξοστάσιο ΟΣΥ: Υλοποιούμε τη δέσμευση για στήριξη των ΜΜΜ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ