Κοινωνία

09 Απριλίου 2021 17:17

Σπείρα “άδειαζε” σπίτια και αυτοκίνητα

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές δρούσε η σπείρα. Πώς έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Σπείρα “άδειαζε” σπίτια και αυτοκίνητα
-

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που αναπτύχθηκε στον Ωρωπό και στη Φυλή, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), πέντε Έλληνες ως μέλη της. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερος ημεδαπός συνεργός τους.

Για την ταυτοποίηση των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, που εντόπισε τρία από τα μέλη της σπείρας στην παραλία Μαρκοπούλου να υπερπηδούν περίφραξη εξοχικής κατοικίας.

Εγκατέλειψαν το σχέδιο τους να διαρρήξουν την οικία, καθώς τους ειδοποίησε τέταρτο μέλος της σπείρας που εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου  αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών στο χώρο. Παρά τις προσπάθειες διαφυγής τους ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη Αυγούστου του 2020, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές  Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδας Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση. Επέλεγαν να διαρρήξουν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους.

Από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τιμαλφών και τα τρία "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα της συμμορίας.

Εξιχνιάστηκαν 32 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και οχήματα και μια υπόθεση ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα

Φονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Αμετανόητος ο δράστης

Τάκης Βουγιουκλάκης: ο Γιάννης Παπαμιχαήλ αποχαιρετά τον θείο του (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ