Κόσμος

09 Απριλίου 2021 20:53 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2021 15:33

Γιώργος Καραϊβάζ: η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το μήνυμα στα ελληνικά για τη δολοφονία του

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει, σε μήνυμά της στο Twitter, η Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Γιώργος Καραϊβάζ: η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το μήνυμα στα ελληνικά για τη δολοφονία του
-

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

"Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη" αναφέρει στο μήνυμά της και προσθέτει:

"Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια".

Ούρσουλα - Καραϊβάζ - Twitter

Σασόλι: είναι συντετριμμένος...

Στην ενέδρα θανάτου, που έστησαν άγνωστοι, στον Γιώργο Καραϊβάζ αναφέρθηκε μέσω Twitter και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

"Συντετριμμένος μαθαίνω την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η έρευνα οφείλει να διαλευκάνει άμεσα κατά πόσον η δολοφονία σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα. Θερμά συλλυπητήρια στο οικογενειακό κ φιλικό του περιβάλλον" τόνισε.

Γιούροβα: Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη

Την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητεί η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.

Ειδικότερα σημειώνει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Μιγιάτοβιτς: ερευνήστε επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

,


Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: πένθος στη Βρετανία - λιτή η κηδεία του

Πούτιν σε Ερντογάν: Πρέπει να διατηρηθεί η Συνθήκη του Μοντρέ

Χαρδαλιάς για λιανεμπόριο: οι αποφάσεις για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη