Καιρός

10 Απριλίου 2021 06:33

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα για το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά πελάγη, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 βαθμό έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7-8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ