Κοινωνία

10 Απριλίου 2021 11:29 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2021 15:35

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Διάβασέ μου το...

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση
-

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ όπως δείχνουν οι βαλλιστικές εξετάσεις, που σημαίνει ότι, το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη εξέταση, για να επιβεβαιωθεί η καθαρότητα του όπλου.

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα, διαβεβαίωσε ότι, η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για "ειδεχθές έγκλημα", ενώ ανάρτηση έκανε λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Οι αστυνομικές έρευνες για τα αίτια της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν ήδη ξεκινήσει με τις αρχές να εξετάζουν το «συμβόλαιο θανάτου» ως το επικρατέστερο σενάριο, λόγω της ακρίβειας των κινήσεων των δύο δραστών, που φαίνονταν να ήξεραν την κάθε κίνηση του θύματος.

Στο πόσο γρήγορα έγιναν όλα αναφέρθηκε και ο ένας από τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες της ψυχρής δολοφονίας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί  Τύποι» είπε πως, «όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Πως δεν ακούστηκε τίποτα πέραν του ήχου από το όπλο, που φαίνεται πως είχε σιγαστήρα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και τα ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί, πάντως, θα επιστρέψουν σήμερα στον Άλιμο για να εξετάσουν την περιοχή ενδελεχώς και αναζητώντας τυχόν μάρτυρες.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε μέσω του φίλου και συναδέλφου του, Μανώλη Ασαριώτη «να μη γίνει αφορμή η εκτέλεση του Γιώργου για να μη σταματήσουν οι δημοσιογράφοι την ερευνητική τους δουλειά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου εκτίμησε ότι, η συνάντηση στο Μαξίμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, και κυρίως «να βρεθεί κυρίως αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο». Η ίδια τόνισε ότι, «η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί και δεν θα σταματήσει να στηρίζει την οικογένειά του».

Στην ίδια εκπομπή ο παλαίμαχος αστυνομικός ρεπόρτερ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, εξέφρασε τη «θλίψη  και τον  αποτροπιασμό» του, ενώ εκτίμησε ότι, παρά το ότι, «αυτού του είδους οι εγκληματικές πράξεις αργούν να εξιχνιαστούν και δυσκολεύουν το έργο των αρχών, εδώ θα εξιχνιαστεί πιο γρήγορα».

Ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραϊβάζ ως έναν «περίεργο και κλειστό τύπο που έβαζε πιο γρήγορα ακόμα και τα κείμενα που τον έβριζαν», ενώ «ήταν κλειστός, μιλούσε πολύ δύσκολα κι ειδικά για τη δουλειά του».

Εξέφρασε και αυτός τη βεβαιότητα ότι, τον ήθελαν νεκρό, καθώς και την ελπίδα ότι σε όλη τη διαδρομή που έκαναν οι δύο δράστες, «κάπου θα υπάρχουν κάμερες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Ιάκωβος Τσούνης

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αστυνομικοί συντάκτες αποχαιρετούν το “διαμάντι” του ρεπορτάζ (βίντεο)

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα του Σαββάτου



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ