Κοινωνία

12 Απριλίου 2021 06:27 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2021 20:00

Λύκεια: Με self tests επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Διάβασέ μου το...

Πόσα κρούσματα έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα, την οποία επιδεικνύουν οι μαθητές.

Λύκεια: Με self tests επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
-

Πυρετώδεις ήταν οι απολυμάνσεις στα Λύκεια όλης της χώρας, προκειμένου να υποδεχθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια μαθητές και καθηγητές. Ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα των Λυκείων, άρχισε η λειτουργία της πλατφόρμας για τη δήλωση του αποτελέσματος των self tests μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, μόλις βγουν τα αποτελέσματα του τεστ, πρέπει να μπουν στo self-testing.gov.gr και να επιλέξουν το πεδίο Δήλωση Αποτελέσματος για την έκδοση σχολικής κάρτας. Συμπληρώνουν τα στοιχεία του μαθητή ή εκπαιδευτικού που έκανε το τεστ, την ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ, τον τύπο του και το αποτέλεσμα του. Αμέσως μετά εκδίδεται η σχολική κάρτα που περιέχει τα στοιχεία του γονιού, του μαθητή και τα στοιχεία του τεστ. Αυτήν την κάρτα εκτυπωμένη ή και αντιγράφοντας χειρόγραφα τα στοιχεία της, οι μαθητές την επιδεικνύουν στον καθηγητή της 1ης διδακτικής ώρας.

SELF TEST - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, οι πολίτες οφείλουν να το δηλώσουν στην ίδια πλατφόρμα και κατόπιν να προβούν σε δεύτερο τεστ σε κάποια δημόσια δομή. Δεν χρειάζεται έλεγχος με self test αν κάποιος έχει αρνητικό μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, από τις δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self tests μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, εντοπίστηκαν 613 δυνητικά νοσούντες. Ειδικότερα, 359 μαθητές δήλωσαν θετικό τεστ και 159.741 αρνητικό, ενώ από το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, 254 τεστ ήταν θετικά και 84.739 αρνητικά.

SELF TEST - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Για τη νέα πραγματικότητα, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μαθητές Λυκείου, λίγο πριν την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.

Παπαχρήστος (ΟΛΜΕ): Φοβάμαι ότι κάποιοι γονείς θα απευθυνθούν σε δικηγόρους

Τους φόβους του ότι υπάρχουν ομάδες γονέων που έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους ότι δεν θα κάνουν self test και ότι παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών αν αναίτια κατά αυτούς οι καθηγητές δεν τους δεχτούν, εξέφρασε μιλώντας στο “Θέμα 104,6” ο Νίκος Παπαχρήστος, οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ.

«Δεν θα είμαστε εμείς οι καθηγητές που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις νομικές ενέργειες των γονέων», τόνισε.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι γονείς ήταν υπεύθυνοι και έκαναν το τεστ και δεν μπήκαν στη λογική που είπαν κάποιοι χωρίς να κάνουν το τεστ θα υπογράψουν τη δήλωση στην πλατφόρμα ότι το παιδί τους είναι αρνητικό», δήλωσε ακόμη ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνοντας ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εκτελούν εντολές.

«Αν έχουν αντίθετοι άποψη να στραφούν ενάντια της πολιτείας, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δικό τους σχολείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη διαδικασία της διδασκαλίας,ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο και δεν έχει χαθεί ούτε ώρα, ενώ το επόμενο διάστημα θα έχουμε επανάληψη της ύλης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός - Μαρτίνς: Ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος

Ο Γιάννης Στουρνάρας στο “Special Report” (βίντεο)

Έλληνας μαθητής έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ