Κόσμος

13 Απριλίου 2021 14:33

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Η Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις

Διάβασέ μου το...

"Βαθιά ανησυχία" Στόλτενμπεργκ για την στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία. Στις Βρυξέλλες Μπλίνκεν και Όστιν.

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Η Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις
-

Τη βαθιά ανησυχία του για την «αδικαιολόγητη» στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκλητικές ενέργειες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, έφεραν σήμερα στις Βρυξέλλες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας και με το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Επίσης στις Βρυξέλλες καταφθάνει σήμερα και ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν. 

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ  κάλεσε τη Mόσχα να σταματήσει τη στρατιωτική ανάπτυξη και τις προκλήσεις και να προχωρήσει σε άμεση αποκλιμάκωση. 

«Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας», σημείωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, καλώντας τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την ουκρανική επικράτεια. «Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε.  

«Ανησυχούμε σοβαρά για τις συνεχιζόμενες εξελίξεις και το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση πολύ προσεκτικά. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία μετέφερε χιλιάδες στρατεύματα έτοιμα για μάχη στα σύνορα της Ουκρανίας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας το 2014», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις πρόσφατες απώλειες που υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην πρόσφατη συνάντηση του ΟΑΣΕ .

Eιδήσεις σήμερα:

Εργαζόμενος στην καθαριότητα βρήκε 1.000 ευρώ και τα παρέδωσε

Στο “Καλημέρα Ελλάδα” η γυναίκα που βρήκε διαρρήκτη να κοιμάται στο σπίτι της

Τενεσί: Πυροβολισμοί σε σχολείο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ