Καιρός

14 Απριλίου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 14 Απριλίου 2021 07:26

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό σήμερα, στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν, αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση και βαθμιαία μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο Johnson & Johnson: σήμερα έρχονται οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας

La Repubblica για ελληνικά νησιά: Θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι μέχρι τέλη Απριλίου

Δεκάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά σε σχολικά κτίρια


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ