Υγεία - Περιβάλλον

14 Απριλίου 2021 18:02 Τελευταία ενημέρωση : 14 Απριλίου 2021 20:57

Κορονοϊός: Ο Κικίλιας για τα εμβόλια - Ο Χατζηδάκης για τα self test σε υπαλλήλους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα διανομής των αυτοδιαγνωστικών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Πώς συμβάλλουν στην Δημόσια Υγεία.

Κορονοϊός: Ο Κικίλιας για τα εμβόλια - Ο Χατζηδάκης για τα  self test σε υπαλλήλους (βίντεο)
-

 

Ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, την κατάσταση στο ΕΣΥ και τα εμβόλια, έκανε το απογευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι υποχωρεί ο δείκτης θετικότητας σε πολλές περιοχές, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχουν άλλες περιοχές που προβληματίζουν τις Αρχές.

Στην ενημέρωση συμμετείχε o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για υποχρεωτικά self test σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Τον σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self-test, ανέπτυξε το απόγευμα της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνηςκατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στον ρόλο των self-tests για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, κυριως εντός των σπιτιών ή σε κοινότητες όπως τα σχολεία..

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πρώτο “πράσινο φως” από το Συμβούλιο της ΕΕ

Κομισιόν για εμβόλια Pfizer: επίσπευση παράδοσης εκατομμυρίων δόσεων

Δολοφονία Καραϊβάζ: το νέο βίντεο, οι συνεργοί και η διαφυγή μετά το έγκλημα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ