Τεχνολογία - Επιστήμη

14 Απριλίου 2021 23:33

Κορονοϊός - Θρόμβωση: Η επιπλοκή μυστήριο του εμβολίου

Διάβασέ μου το...

Ποια είναι η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες για το εμβόλιο COVΙD-19 και τις θρομβώσεις;

Κορονοϊός - Θρόμβωση: Η επιπλοκή μυστήριο του εμβολίου
-

Η εμφάνιση μιας πολύ σπάνιας διαταραχής της πήξης του αίματος σε ορισμένα άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca για την COVID-19 έχει οδηγήσει τους  ερευνητές στην εντατική διερεύνηση για το εάν και πώς ο εμβολιασμός μπορεί πράγματι να προκαλέσει μια τέτοια ασυνήθιστη αντίδραση. 

Μετά από εβδομάδες έρευνας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της εμφάνισης θρομβώσεων και του εμβολίου. Αυτή η διαταραχή της πήξης περιγράφεται αναλυτικά σε δύο αναφορές στο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine. Όμως αυτή η επιπλοκή είναι τόσο σπάνια που τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων του, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA, καθώς ο κίνδυνος θανάτου από την COVID είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο θνησιμότητας από αυτές τις παρενέργειες.

Γιατί αυτή η επιπλοκή αποτελεί ένα ιατρικό μυστήριο

Γιατί ένα εμβόλιο να προκαλέσει μια τόσο ασυνήθιστη επιπλοκή; Φυσικά, υπάρχουν υποθέσεις: ίσως σχετίζεται με τον ιϊκό φορέα, ίσως σε ένα πρόσθετο που υπάρχει στο εμβόλιο, ίσως είναι κάτι στη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον είναι γνωστό ότι η ίδια η λοίμωξη COVID-19 σχετίζεται συχνά με την εμφάνιση ανάλογων επιπλοκών, και οι θρομβώσεις αποτελούν συχνό εύρημα σε ασθενείς με μέτριας βαρύτητας ή σοβαρή νόσο, ενώ η χορήγηση προφυλακτικής αγωγής 

Διαβάστε περισσότερα στο bestofyou.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Κρήτη: Αγωνία για βρέφος που διαγνώστηκε θετικό

“Χαμόγελο του Παιδιού”: Απατεώνες επικαλούνται ψευδή σχέση, προειδοποιεί ο Οργανισμός

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: καταγγελία για κακοποίηση από τον γιό τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ