Καιρός

17 Απριλίου 2021 06:33 Τελευταία ενημέρωση : 17 Απριλίου 2021 06:55

Καιρός: τοπικές βροχές, νοτιάδες και σκόνη το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως στη Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα νότια οι βροχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 και γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, από το απόγευμα, θα σταματήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από τα δυτικά τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ