Αθλητικά

19 Απριλίου 2021 19:08

Ρωσία εναντίον Αγγλίας στη “μάχη του Δουβλίνου” ενόψει Euro

Διάβασέ μου το...

Η τελική απόφαση για το Δουβλίνο θα παρθεί και θα ανακοινωθεί από την UEFA.

Ρωσία εναντίον Αγγλίας στη “μάχη του Δουβλίνου” ενόψει Euro
-

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Δουβλίνο δε θα αποτελέσει τελικά μία εκ των διοργανωτριών πόλεων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, σε αντίθεση με τον αρχικό προγραμματισμό της UEFA. Κι αυτό, διότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την είσοδο φιλάθλων στα γήπεδα, γεγονός που συνεπάγεται τη μη πληρότητα της κυριότερης προϋπόθεσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων του Euro.

Εντός των επόμενων ημερών, λοιπόν, αναμένεται να ανακοινωθεί ο αποκλεισμός του Δουβλίνου από διοργανώτριες πόλεις, καθώς σήμερα (19/04) λήγει η προθεσμία των χωρών που δεν είχαν επισήμως καταθέσει πλάνο στη UEFA σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία κόσμου στα γήπεδα, να ανακοινώσουν την τελική τους απόφαση.

Οι δύο, μέχρι πρότινος, επικρατούσες εναλλακτικές λύσεις ήταν οι τέσσερις αγώνες (τρεις για τη φάση ομίλων και ένας1 για τη φάση των 16) που επρόκειτο να λάβουν χώρα στο Δουβλίνο, να μεταφερθούν είτε στη Ρωσία είτε στην Αγγλία και συγκεκριμένα σ το Λονδίνο, μιας και οι Άγγλοι είχαν θέσει σε διαθεσιμότητα για το σκοπό αυτό, πέρα από το Wembley, το Tottenham Hotspur Stadium.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι η Αγγλία έδειχνε να αποτελεί τον προορισμό - φαβορί, η Ρωσία φαίνεται πως έχει εν τέλει τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά τη μετάθεση των αγώνων. Η τελική απόφαση θα παρθεί και θα ανακοινωθεί από την UEFA, επίσης, εντός των επόμενων ημερών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 - 59

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο Johnson & Johnson είναι 85% αποτελεσματικό

Σημαντική ζημιά στην ΕΡΤ από το Μουντιάλ 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ