Πολιτισμός

20 Απριλίου 2021 13:43

Lord of The Rings: Στα σκαριά η ακριβότερη σειρά που έχει γίνει

Διάβασέ μου το...

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τηλεοπτική υπερπαραγωγή που θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

Lord of The Rings: Στα σκαριά η ακριβότερη σειρά που έχει γίνει
-

Η πιο ακριβή σειρά που έχει γυριστεί ποτέ θα είναι η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου που έγινε ταινία, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (Lord of the Rings).

Η τηλεοπτικά παραγωγή θα είναι της Amazon και σύμφωνα με το Variety, τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν, που θα αποτελείται από 20 επεισόδια, ξεκίνησαν στη Νέα Ζηλανδία και το budget είναι στα 465 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα συνήθη budget των σειρών της Disney- Marvel που κυμαίνονται στα 150- 250 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Χαρακτηριστικά είναι τα budget του “The Crown” που έφτασαν τα 150 εκατομμύρια ανά σεζόν ή του “Game Of Thrones”, η 8η σεζόν του οποίου έφτασε στα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Για τα δικαιώματα δε του βιβλίου η Amazon κατέβαλε 250 εκατομμύρια δολάρια.

 Η επερχόμενη σειρά των Amazon Studios θα φέρει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της Second Age της ιστορίας της Middle-earth. Το επικό δράμα λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των 'Τhe Hobbit' και 'The Lord of the Rings' του J.R.R. Tolkien, και θα μεταφέρει τους θεατές σε μια εποχή όπου δημιουργήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασίλεια δοξάστηκαν και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρατιόταν από λεπτές κλωστές και ο μεγαλύτερος κακός που βγήκε από την πένα του Tolkien απειλούσε να ρίξει σκοτάδι σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας από μια περίοδο ειρήνης, η σειρά ακολουθεί το cast χαρακτήρων, γνωστοί και καινούργιοι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την ανάδυση του πολλά φοβούμενου κακού στην Middle-earth. Από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών, Lindon, στα μαγευτικά νησιά του βασίλειο του Numenor, στα πιο μακρινά σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν θρύλους που ζουν πολύ μετά τον θάνατό τους.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών θα είναι οι Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman και Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Megan Richards,  Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete και δεκάδες ακόμα ονόματα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά, θεωρείται όμως λίγο απίθανο να προβληθεί μέσα στο 2021.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νευρική ανορεξία: η Φαίη Σκορδά και η Αντιγόνη Θάνου σε μια εξομολόγηση “ψυχής” (βίντεο)

Καββαθάς για Εστίαση: Σωστή η απόφαση να μην ανοίξει

Κορονοϊός -Πύργος: έπαθε εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ