Καιρός

21 Απριλίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2021 06:49

Καιρός: ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πως θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός και μόνο στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές  ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, ίσως και με τοπικές βροχές. Στα νότια γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στην περιοχή του Καστελλόριζου βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα ανατολικά, 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59

Αδριάνειο Υδραγωγείο: αναβιώνει το τεχνικό θαύμα της ρωμαϊκής εποχής

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ