Καιρός

22 Απριλίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 22 Απριλίου 2021 06:42

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται να είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι Και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά ασθενείς και γρήγορα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και βαθμιαία στην Στερεά, στην Θεσσαλία και από το βράδυ στη Θράκη. Οι βροχές από τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα μας

Στενό Καφηρέα: σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με αλιευτικό

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ