Τεχνολογία - Επιστήμη

21 Απριλίου 2021 21:35

Global Strategy Group: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 για τον ΟΟΣΑ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι λέει ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την διεθνή αναγνώριση του έργου του και την ανάληψη της Προεδρίας του Group.

Global Strategy Group: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 για τον ΟΟΣΑ (βίντεο)
-

Διεθνή αναγνώριση για τον Κυριάκο Πιερρακάκη συνιστά η επιλογή του συμβουλίου του ΟΟΣΑ να ορίσει τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως πρόεδρο του Global Strategy Group.

Η ξεχωριστή συμβολή του στο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας συνέβαλλε στην τελική επιλογή και στην διοργάνωση της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ από τη  χώρα μας.

"Το τελευταίο διάστημα συντελείτε στην χώρα μας ένα ψηφιακό άλμα, ένα άλμα το οποίο πλέον αναγνωρίζεται και διεθνώς τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΟΟΣΑ. "Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα καλύπτει γρήγορα όχι μόνο το χαμένο έδαφος, αλλά καινοτομεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού, σε μία σειρά πραγμάτων που πλέον παράγουν καινοτομίες, οι οποίες κινούν ενδιαφέρον διεθνώς", τόνισε στον ΑΝΤ1 ο κ. Πιερρακάκης.

Το Global Strategy Group, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, έχει ως αποστολή να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να προετοιμάσει τις εργασίες της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ που φέτος με την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη ως προέδρου θα  διοργανωθεί στη χώρα μας

Μεταξύ ων θεμάτων που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο της Επιτροπής, περιλαμβάνονται: ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το μέλλον της αγοράς εργασίας και του εμπορίου σε ένα ψηφιοποιημένο κόσμο, σχεδιασμός πολιτικής και διεθνής συνεργασία σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα μετά την πανδημία, καθώς και ο σχεδιασμός και εφαρμογή ενός αειφόρου και εμπεριστατωμένου σχεδίου ανάκαμψης. Στόχος είναι να  καταστεί η Επιτροπή περισσότερο ανοιχτή σε παγκόσμιο επίπεδο, διευρύνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε σημαντικούς εταίρους, τόσο από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες όσο και από εκπροσώπους  των G7 και G20.

Η εκλογή αυτή θα επικυρωθεί και τυπικά κατά τη συνεδρίαση του Global Strategy Group τον προσεχή Νοέμβριο, την οποία θα διοργανώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης


Ειδήσεις σήμερα:

Μειωμένα ενοίκια: ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες

H European Super League προχωρά σε τακτική αναδίπλωση

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ