Πολιτική

27 Απριλίου 2021 13:54 Τελευταία ενημέρωση : 27 Απριλίου 2021 20:01

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες
-

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός, έξω από το σπίτι του στο Βέλγιο. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού εκτελέστηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισαν 658 ευρωβουλευτές, 25 ψήφισαν κατά και υπήρξαν 10 αποχές. Αυτό σε ό,τι αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

O Γιάννης Λαγός μάλιστα έκανε και ανάρτηση από περιπολικό, όπως ισχυρίστηκε.

Πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Όπως σημειώνει η δικαστική συντάκτρια του ΑΝΤ1, Λία Κοντοπούλου, δεν αποκλείεται η μεταφορά του στην Ελλάδα να καθυστερήσει για κάποιες ημέρες, ακόμα και για εβδομάδες. Και αυτό, γιατί ο Γιάννης Λαγός έχει το δικαίωμα να προσφύγει κατά του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να το κάνει.

Δηλαδή, τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβάλει τις αντιρρήσεις του -εάν δεν το έχει κάνει ήδη- ενώπιον των βελγικών Αρχών και αυτές θα πρέπει να εξεταστούν από τα βελγικά δικαστήρια, βάσει των όσων ισχύουν στη χώρα αυτή και βάσει των ρυθμών της βελγικής δικαιοσύνης.

Ένα σημείο που πιθανότατα θα τεθεί είναι ότι δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής. Ενδεχομένως ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής να ισχυριστεί και ότι διώκεται για τις ιδέες του και τα όλα τα άλλα που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και πρόςφατα στο ευρωκοινοβούλιο, που όμως δεν πείστηκε και με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης, υπενθύμισε πως ο Γιάννης Λαγός εμπλέκεται και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ή ήταν και αυτοτελώς κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση, όπως το περιστατικό στο “Συνεργείο” της Ηλιούπολης.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως «δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε για να εκλεγεί ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και να απολαύσει αυτήν την ασυλία», επισημαίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δράση της.

Σχολιάζοντας τις έρευνες για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά, υπενθύμισε τις «μεγαλοστομίες που ακούστηκαν τον Οκτώβριο» ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν. Άφησε αιχμές για τις αστυνομικές Αρχές, που «έναν είχαν… και τον έχασαν».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια από την Λίτσα Πατέρα: τι φέρνει η δυναμική Πανσέληνος της Μεγάλης Τρίτης

Πρώτοι ημιτελικοί στα Κύπελλα Ευρώπης, ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας

Μελέκ Ιπέκ: αποφυλακίστηκε η γυναίκα που σκότωσε τον σύζυγο- βασανιστή της (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ