Καιρός

06 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 06 Μαΐου 2021 07:15

Καιρός: τοπικές νεφώσεις την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Που και πότε προβλέπονται άνεμοι έως 6 μποφόρ. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι σταδιακά νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, 2 με 3 μποφόρ, το απόγευμα νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη σήμερα μεγάλη Παρασκευή αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ στην Κρήτη θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση. Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις νωρίς το πρωί και το βράδυ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα την ημέρα δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά, βαθμιαία σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς στα ανατολικά και σε βορειοανατολικούς στα δυτικά, με ένταση 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πατέντες εμβολίων: Ο Μπάιντεν στηρίζει την κατάργησή τους

Χαλάστρα – Σύζυγος 44χρονης: Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, αλλά αν δεν κάνει, πετάξτε το


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ