Συνταγές

16 Μαΐου 2021 17:13 Τελευταία ενημέρωση : 16 Μαΐου 2021 17:15

“Γειτονιές στο πιάτο”: στην Κυψέλη η τελευταία βόλτα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ολοκληρώνει τις περιηγήσεις του ανά την Αττική, περιδιαβαίνοντας μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης.

“Γειτονιές στο πιάτο”: στην Κυψέλη η τελευταία βόλτα (εικόνες)
-

Την Κυριακή, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ολοκλήρωσε τη μεγάλη του βόλτα στις «Γειτονιές στο Πιάτο» πηγαίνοντας στην Κυψέλη. Θέλησε για τελευταία φορά για φέτος να περιπλανηθεί σε μια συνοικία πυκνοκατοικημένη με αμέτρητα διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και στενούς δρόμους, σε μια πολύχρωμη γειτονιά γεμάτη ανθρώπους από όλες τις χώρες της γης, στην παλιά αριστοκρατική γειτονιά των Αθηνών.

Πρώτη του στάση το «Παραδοσιακόν», ένα εργαστήριο φύλλου. Ο Βασίλης, είναι πανέτοιμος να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του μαγαζιού του.

Δεύτερη στάση στις «Γεύσεις της Δαμασκού», σε ένα στέκι με αυθεντικό φαγητό από τη Συρία. Η κουζίνα της Συρίας μοιάζει πολύ με τη δικιά μας και ανταποκρίνεται στις μεσογειακές μας απαιτήσεις.

Φεύγοντας από τη Συρία, ο Δημήτρης οδεύει προς το Κουρδιστάν. Γνωρίζει τον Σινάν ο οποίος ως πολιτικός πρόσφυγας εγκαταστάθηκε στην Κυψέλη, φέρνοντας στις βαλίτσες του, εκτός από σπουδές ιατρικής, και τα μυστικά της ανατολίτικης γευστικής παράδοσης και τις καλύτερες συνταγές για ντονέρ και κεμπάπ.

Ο Δημήτρης μετά από βόλτες και συζητήσεις ετοιμάζει δύο πεντανόστιμες συνταγές: ένα κιουνεφέ και μια πίτσα με λουκάνικο, φιστίκι και μοτσαρέλα.

#GeitoniesStoPiato

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Προσαγωγή υπόπτου

Εστίαση: Συλλήψεις, πρόστιμα και “λουκέτα” για παραβάσεις

Γάζα: Παιδιά μεταξύ των εκατοντάδων νεκρών (εικόνες)