Κόσμος

15 Μαΐου 2021 16:04

Γάζα: Βομβαρδίστηκε το κτήριο του Associated Press και του Al Jazeera (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το κτήριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία των διεθνών ΜΜΕ.

Γάζα: Βομβαρδίστηκε το κτήριο του Associated Press και του Al Jazeera (εικόνες)
-

Κτήριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς και το κτίριο είχε εκκενωθεί.

Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία.

AP - Γάζα - βομβαρδισμός Associated Press

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό του πολυώροφου κτηρίου στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν έναν αριθμό τέτοιων κτηρίων τις τελευταίες ημέρες, όμως πριν το κάνουμε, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να προσπαθήσουμε και να διασφαλίσουμε ότι άμαχοι δεν θα πληγούν. Καλέσαμε τους ενοίκους του κτηρίου και τους ειδοποιήσαμε να φύγουν. Στείλαμε μηνύματα sms…. Παρείχαμε επαρκή χρόνο για την εκκένωση του κτηρίου», επισημαίνουν στο Twitter.

«Θα το πούμε ξανά: Όταν η Χαμάς εγκαθιστά στρατιωτικά στοιχεία στο εσωτερικό ενός τέτοιου κτηρίου, αποτελεί έναν νόμιμο στρατιωτικό στόχο. Πρόκειται ξεκάθαρα για διεθνές δίκαιο. Όλα τα πολυώροφα κτίρια, που στοχοθετήσαμε, χρησιμοποιούντο για στρατιωτικούς σκοπούς, το καθένα εξ αυτών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Λαγός: Στις φυλακές Δομοκού με συνοπτικές διαδικασίες (εικόνες)

Στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κορονοϊός - Επίδομα σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ: Το σχέδιο επιβράβευσής τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ