Τεχνολογία - Επιστήμη

17 Μαΐου 2021 08:43

“Special Report” στον “κόσμο του Gaming” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η κάμερα του «Special Report» μπήκε στον συναρπαστικό κόσμο του «Gaming» με τα διεθνή πρωταθλήματα, τους αφοσιωμένους παίκτες, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας.

“Special Report” στον “κόσμο του Gaming” (βίντεο)
-

Υπάρχει μια «βιομηχανία» που η παγκόσμια αξία της εκτιμήθηκε στα 155 δισ. δολάρια το 2020, και η πρόβλεψη είναι πως θα εκτιναχθεί στα 200 δισ. το 2023. Η κάμερα του «Special Report» μπήκε στον συναρπαστικό κόσμο του «Gaming» με τα διεθνή πρωταθλήματα, τους αφοσιωμένους παίκτες, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας, τους δημιουργικούς σχεδιαστές και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η Μαρία Σαράφογλου συνάντησε κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες gamers και καταγράφει την καθημερινότητά τους. Τρεις νεαροί, ο Κωνσταντίνος Ναπολέων Τζωρτζίου, γνωστός και ως «Forgiven», o Κωνσταντίνος Κατσικαδάκος, ο δημοφιλής «Punisher», και ο Δημήτρης Κεφαλίδης, οι οποίοι έχουν διακριθεί παγκοσμίως παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μίλησαν για την προετοιμασία τους πριν από κάθε αγώνα, τις προπονήσεις τους και την προσπάθειά τους να ισορροπήσουν ανάμεσα σε έναν εικονικό και έναν ρεαλιστικό κόσμο, που δεν κινούνται, πλέον, εντελώς παράλληλα.

SPECIAL REPORT

Πώς θα είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του μέλλοντος και ποιος θα τα σχεδιάζει;

Ο Γιώργος Γιαννακάκης, Διευθυντής και Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ψηφιακών Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου της Μάλτας, ξενάγησε το «Special Report» στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο Στέλιος Αβραμίδης, game designer, που έχει δουλέψει σε εταιρίες κολοσσούς παγκοσμίως, μίλησε για τη δημιουργία παιχνιδιών. 

Πώς κατασκευάζεται σήμερα ένα νέο παιχνίδι και ποιοι δουλεύουν γι’ αυτό;

Σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τις προσπάθειες μιας ομάδας που είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό της παιχνίδι.

SPECIAL REPORT

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Βραζιλία: Σαρώνει την χώρα ο ιός

Άρση lockdown με self test: πώς λειτουργούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια στο Γερμανικό Ινστιτούτο (βίντεο)