Quantcast

Πολιτική

17 Μαΐου 2021 13:27 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2021 20:13

Καλογρίτσας: διεκόπη λόγω αδιαθεσίας η εξέτασή του

Διάβασέ μου το...

Τι υποστήριξε ο επιχειρηματίας για τον Νίκο Παππά, πριν διακοπεί η κατάθεσή του.

Καλογρίτσας: διεκόπη λόγω αδιαθεσίας η εξέτασή του

Στην εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά την πρώτη ημέρα εξέτασής του από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά αδικήματα που τυχόν τελέσθηκαν από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Χρήστος Καλογίτσας αποδίδει στον Νίκο Παππά τον ρόλο του οργανωτή στο σχέδιο για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο κ. Παππάς του έδινε εντολές για τις κινήσεις του.

Ωστόσο, η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του. Από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική αύριο Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορονοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, πάντως, η εξέταση του κ. Καλογρίτσα προκάλεσε αλλεπάλληλες εντάσεις από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον διέκοπταν συνεχώς, ζητώντας μάλιστα να γίνει η εξέταση παρουσία του δικηγόρου του κ. Παππά.

Την ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: 

"Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του. Η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει:

  • Την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα.
  • Ότι αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms. Γιατί, άραγε, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει;
  • Το τρίτο επεισόδιο στο σίριαλ της παρωδίας, που «έπαιξε» σήμερα, με πρωταγωνιστή τον βασικό κατήγορο, ο οποίος αδιαθέτησε για μια ακόμα φορά.

Η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία".

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας την εξέταση Καλογρίτσα και απαντώντας παράλληλα στις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν πως «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» και συνεχίζουν, «το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη και τις πρακτικές όλων των προηγουμένων προανακριτικών επιτροπών αίτημα να παραστεί ο δικηγόρος του Νίκου Παππά εντός της αιθούσης, μεσούσης της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, κι ενώ πληροφορίες έφεραν τον μάρτυρα να προσδιορίζει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως εκείνον που αποκαλώντας τον “καπετάνιο” του ζήτησε να δώσει το όνομα του στο κανάλι , είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και του πανικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι διαρκείς προσπάθειες των Παύλου Πολάκη και Θεοδώρας Τζάκρη με παρεμβάσεις τους να μην καταθέσει ο μάρτυρας, αποδεικνύουν την απώλεια ψυχραιμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατά δήλωσή του “ξαναστρατολογημένος” στο κόμμα μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 μεγαλοεργολάβος, εκείνος που “στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ με …όλες του τις δυνάμεις” και που επικοινωνούσε συνεχώς και βρισκόταν διαρκώς με τον Νίκο Παππά είτε στο σπίτι του, είτε στο σπίτι του πρώην υπουργού, είτε σε ταβέρνες” , μίλησε. Κι όχι μόνο αυτό. Επίσης “έδειξε” σελίδες με email και SMS.

Όσοι λοιπόν βιάζονται να μιλήσουν για φιάσκο, καλό θα είναι να θυμηθούν καλύτερα που, πότε και σε ποιους μιλούσαν ή έστελναν μηνύματα. Όσοι μιλούν για ευτελισμό της προανακριτικής καλύτερα θα είναι να αφήσουν το μάρτυρα να ολοκληρώσει την κατάθεση του και να μην απευθύνουν εκκλήσεις όπως αυτή του Παύλου Πολάκη που καλούσε τον Χρήστο Καλογρίτσα να μη “δώσει” τον Νίκο Παππά “στη Δεξιά του Θάνου Πλεύρη”.  Κι όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, καλό θα είναι απλά να περιμένουν».


Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: πολυεπίπεδη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Φίδι προκάλεσε πανικό στα ΚΤΕΛ Κηφισού (βίντεο)

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα